Sunday, May 24, 2015

HB RENDAH SEMASA MENGANDUNG


HB RENDAH SEMASA MENGANDUNG? VitamIn Shaklee ada penyelesaIannya..
sememangnya ketika fasa mengandung seorang wanita itu memerlukan nutrien yang secukupnya untu menjamin tumbesaran bayi dalam kandungan lengkap sepenuhnya. Dah jatuh hukum wajib untuk seseorang wanita itu mengambil makanan tambahan ketika proses mengandung.
Salah satu masalah yang sering dihadapi oleh kenanyakan wanita ketika mengandung adalah paras hemoglobin yang rendah. Hemoglobin adalah molekul di dalam sel darah merah yang berfungsi untuk mengangkut oksigen ke seluruh badan. Kekurangan hemoglobin akan menyebabkan proses pengangkutan oksigen tidak mencapai ke tahap yang optimum.
Pengambilan zat besi yang mencukupi adalah penting untuk pembentukan hemoglobin. Selain daripada itu, penyerapan zat besi juga perlu diambil kira. Penyerapan zat besi akan dibantu oleh vitamin c. Tanpa vitamin c, za4 besi tidak dapat diserap oleh tubuh badan dan ianya akan disingkirkan.. membazir.. oleh itu amatlah penting untuk wanita mengandung mengambil zatbesi dan vitamin c secara serentak. Pas hemoglobin yang normal adalah dI antara 11 ke 15. Bacaan yg kurang darIpda 11 dikategorikn sbagai anemia.
Di dalam SET MENGANDUNG Shaklee, terdapat 4 makanan tambahan utama iaitu
B COMPLEX, OSTEOMATRIX, VITALEA DAN DAN VITAMIN C
B COMPLEX
mengandungi kesemua komponen vitamin B yang membantu dalam pembentukan sel darah serta pembentukan organ pada bayi dalam kandungan

OSTEOMATRIX
mengandungi sumber kalsium yang tinggi untuk pembentikan tulang yang sempurna

VITALEA
mengandung hampir kesemua jenis vitamin yang diperlukan oleh badan termasuklah zat besi yang diperlukan untuk membentuk hemoglobin.

VITAMIN C
Membantu penyerapan zat besi di tahap yang optimum.

Testimoni dalam gambar adalah di kalangan rakan saya yang mengambil set mengandung shaklee. Lihat pada gambar ketiga dan keempat, peningkatan paras hemoglobin berlaku setelah beliau mengamalkan set mengandung.
Jika anda mengalami masalah kurang hemoglobin, meh hubungi saya di 0172412460. Saya sedIa membantu..

No comments:

Post a Comment