Wednesday, January 25, 2017

APA ITU HEALING CRISIS?

Assalamualaikum..


Anda pernah dengar tentang healing crisis tak?


Healing crisis ni akan terjadi hanya kepada sesetengah orang apabila badan menunujukkan simptom-simptom kelihatan  seperti berpenyakit tetapi sebenarnya tidak. Setelah mengambil makanan tambahan.


Ianya terjadi apabila terdapat tindak balas tubuh badan yang kemungkinan besar kukurangan khasiat akibat tabiat pemakanan. Tapi bila tiba-tiba makanan khasiat dibekalkan secara mengejut dek supplement, maka krisi di dalam tubuh badan akan berlaku


Secara analoginya, kita banyangkan, kereta yang baru lepas eksiden, pastinya remuk dan kemek kan. Lepas tu, kite pon hantar la ke bengkel kete. Si Pomen ni buat la kerja ketuk mengetuk pada badan kereta untuk nak baiki semula struktur kereta yang rosak tu.Kalau la kete tu boleh bercakap, mesti la die menjerit - jerit kesakitan dek dipukul  dan di ketuk oleh si pomen kete tu tadi.


Ibaratnya itulah yang terjadi dalam badan kita. Makanan tambahan Shaklee yang kite ambil tu sebenarnya membantu menyahtoksin benda-benda yang tak bagus daripada badan. Sisa-sisa makanan berkimia, lemak dan stress ditambah dengan diet yang tidak seimbang perlu dibuang. Pengambilan supplement yang baik akan membantu menguatkan sistem pertahanan badan kita.


Ada kemungkinan penyakit-penyakit yang pernah dilalui oleh tubuh dahulu akan timbul kembali. Biasanya tubuh akan menjadi lemah dan keadaan ini akan berlarutan sehingga beberapa hari.


Sepanjang tempoh healing crisis ini, kite kene banyak-banyak minum air yang bersih, rehat secukupnya dan makan lebih banyak sayur-sayuran dan buah-buahan . 


Bacaan lanjut mengenai simptom2 simptom luaran dan dalaman. Kalau ada yang nak mendetoks badan, boleh halo2 saya atau msg di WhatsApp
 0172412460

Atau boleh jugak nak order online di sini :


No comments:

Post a Comment